dilluns, 14 d’octubre del 2013

Comunicat de l'Esquerra Independentista de l'Alacantí

Arran l'actuació repressiva del Govern espanyol després de les mobilitzacions durant la inauguració de l'AVE del passat 17 de juny, que ha suposat la detenció i encausament de 4 persones i l'arribada a principis d'octubre a 39 persones de multes de 1000 euros cadascuna, l'Esquerra Independentista del Sud volem fer les següents valoracions: 

1. La protesta i mobilització de la classe treballadora és legítima. En l'escenari d'atur, misèria i precarietat que provoca el capitalisme la resposta de la classe treballadora ha de ser la de l'organització, la represa de la consciència de classe, la mobilització continuada i l'assumpció d'un programa polític que supere l'explotació i la desigualtat: el socialisme. 

2. Malgrat que la mobilització del passat 17 de juny estava oportunament comunicada, la classe treballadora no ha de retre comptes a la legalitat burgesa; les detencions i les posteriors multes no responen a cap violació de cap llei, sinó a la necessitat del capital de frenar i atemorir la mobilització obrera i popular. 

 3. Les 39 multes demostren l'existència de fitxers policials. Cap persona va ser identificada a les portes de Renfe; l'arribada d'aquestes 39 multes, fins i tot a persones que no es trobaven a la mobilització, exemplifica el caràcter selectiu de la campanya repressiva iniciada per la Policia espanyola i la Subdelegació del Govern.

4. Aquesta campanya repressiva té un clar objectiu: assenyalar les organitzacions de classe que treballen a Alacant per destruir el capitalisme i continuar la seua repressió de manera continuada i sistemàtica, quan no de major magnitud, amb l'extensió d'unes lleis que cada vegada més limiten el lliure exercici d'expressió, opinió i manifestació. 

 5. En aquest context repressiu, l'Esquerra Independentista del Sud patim, com la resta d'organitzacions de classe i combatives de la ciutat, la persecució policial i governamental espanyola. Dues militants independentistes es troben entre les 39 persones multades, en una continuació de l'assetjament permanent contra l'Esquerra Independentista del Sud: en el darrer any, hem patit 29 identificacions, 3 agressions policials, 7 seguiments a activitats polítiques, 3 seguiments a la vida personal dels militants, així com diverses vexacions i insults. 

6. Reafirmem el nostre compromís de treball de denúncia unitari mitjançant l'espai creat entre el Moviment de Resistència Global i el Front Antirepressiu; un espai unitari que s'ha de fonamentar en la lleialtat, el debat honest i el respecte a les decisions acordades en les assemblees. Així mateix, animem a la participació en la concentració convocada per aquest espai unitari a la Plaça de la Muntanyeta el proper divendres 18 d'octubre a les 19:00h, sota el lema No a la repressió! No als muntatges policials! La lluita és l'únic camí! 

Alerta Solidària 
Arran
Endavant (OSAN)
Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans
Alacant, 14 d'Octubre de 2013